perjantai 1. marraskuuta 2013

"Ignooraa" tämä !

Kävin lukemassa Ruukinmatruunan blogia, taas, ja sieltä tämän kirjoituksensa ...jostain huostaan-otettujen lapsi-pas ..siis parkojen kohtaloista. Joka ei sinänsä ole ehkä kovin ihmeellistä, ..mutta!! ja aina on se mutta!, mutta sieltäpä iskeytyikin, taas, silmilleni tämä tällainen käytäntö tai tapa, jota Matrushka(kin) on joko aina käyttänyt tai alkanut yhä huomattavimmassa määrin käyttää, eli.....






...hän käyttää "sanaa" "kondonoi" !! ....Siis Matruuna, mitäs helvetin vittua ?! tuo ei ole suomenkieltä eikä luultavasti mitään muutakaan kieltä !!. Tuo ei ole kieltä, piste.

Hän tarkoittanee sanaa "condone" eli suvaita tai sietää, hyväksyä, mutta ei ole joko hoksannut näitä suomenkielen vastineita tai on vain ollut "khuul" ja huippu ja kekseliäs yms.

Tuo tuollainen on käynyt, ei vain suunnattoman ärsyttäväksi, mutta vielä sitäkin yleisemmäksi. Olen törmäillyt taas, ympäri nettiä, enkä vähiten -ihan virallisen Median sivuilla, siihen uuteen Nemesikseeni eli sanaan "ignoorata" !!?. Siis JUMALAUTA sentään!! ihmiset!!. vittu se on "jättää huomiotta" tai "olla huomioimatta" tai huomaamatta, mutta ei "ignoorata" !!!. Koettakaapas nyt pikku pallinaamaseni muistaa tämä yksinkertainen, mutta selkeästi sitäkin vaikeatajuisempi kommervenkki !.

Helvetin juntit!!.

Enkä olisi muuten ikinä uskonut joutuvani valistamaan Suomalaisia asiasta näin päin! eli muistuttamaan ihan omasta kielestään, vaan pikemminkin odotin, että jos joudun kieli-Hitleriksi / kieli-kommariksi jne, se olisi niin että saan muistutella Englannin oikeasta lausunnasta tai oikeinkirjoituksesta tjms.

Tämän siitä sitten saa, kun vietetään koko elämä tai ainakin lapsuus ja nuoruus -tuijottaen ensin englanninkielistä TV:tä ja elokuvia ja sitten nyttemmin nettiä yms. Siinä pää tyhjenee omasta ja täyttyy vieraalla. Ja niitä vieraita on muuten muutama enemmän kun tuttuja !. Jopa jutkuja on runsaasti enemmän kuin meitä Suomlantilaisia !!. Siis rutkasti !.

Jutkuja !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti