perjantai 15. marraskuuta 2013

Finglanti

                               http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2013/11/yliopistoissamme-saa-ja-pitaa-kayttaa.html

Tässä on hyvä skriivaus Hankikselta, vaikkakin se taas jaksaa jauhaa ja jankuttaa niistä yksistä ja samoista vitun filosoofeista ...jostain vitun Vittembergistä ja siitä helvetin Heidekkeristä yms. Jo riittä se heiddekeri !.

Mutta joudun nyt myöntämään, että koska olen itse hyytävän kykenevä ja pätevä lingvistisesti ; minä ajattelen hyvinkin usein itseasiassa Englanniksi !! toisin kuin Hankis luulee, että on mahdollista!. Mutta en tee tätä tahallaan, en vain voi sille mitään, kuten olen sanonut, Anglojen kieli menee vääjäämättä ihon alle ja aivoihin ja kytee siellä kuin joku loinen ja valtaa hissukseen yhä enenevissä määrin alaa ja elintilaa, ja pahimmassa tapauksessa hätistää entisen / aiemman asukkaan kokonaan pois !. Eli oman kotoisen kielen, Suomen.
En todellakaan diggaa tästä, mutta...minkäs teet !?.

Täytyisi vähän höllätä kai, kaiken sellaisen kanssa tekemisissä olemista, joka on lähinnä "enkuksi" eli esim tietokone-pelien tai elokuvien tai musiikistakin leijonan osan yms. Tässä on muuten yksi syy, miksi itseäni kismittää sanoinkuvaamattomasti(kuinka osuvaa!) se, ettei Suomlantilaiset oikein osaa elää ja luoda itse itselleen uutta / wanhaa -omaa kulttuuria!. Eli täällä ei juurikin innovoida tai keksitä mitään "Turtleseja" tai "Limp Bizkittejä" tai ...junou, mitään uutta tai kekseliästä tai edes kuriositeetinomaista, täällä jankataan vaan sitä yhtä ja samaa paskaa. Täällä on lähinnä sitä vitun haitarimusiikkia, mikä piinaa koko Pohjolan-aluetta, ja täällä syödään silliä ja apinoidaan kaikki mikä irti lähtee, Anglo-Sfääristä ; musiikki ja sen ideat, elokuvat ja niiden ideat / toteutus, muoti / vaatteet ja niiden "kuosit" yms. Periaatteessa ; ihan kaikki nykyinen "Suomalainen" alkaa jo olla maahantuotua ja ulkopuolista ja siksi ulkopuolisten! ei niinkään Meidän.

Yksi simppeli syy taas tähän, on se, ettei suomlantilaiset osaa ilmaista itseään juuri muutoin kuin joko karjumalla ja hikoamalla jossain YLE:n TV-tentissä tai käymällä vain suoraan toisen kimppuun tjms. Ainahan on se klassikko, eli puukotus.
(Minut on uhattu niinkään parikertaa puukottaa!. Toisen kerran takaa löytyy ylläri ylläri Mustalais-apina ja toisen, iroonista kyllä eräänsortin Skini!! :)

Suomalaiset ei nähkää juurikaan puhu toisilleen!!. Ja kommunikaatio on .....aika helvetin tärkiää !.
Kuten olen huomauttanut ennenkin ; huomannette, että yksi piirre joka nousee aina vääjäämättä päällimmäiseksi Angloissa on se, että puhuu, puhuu ja vielä kerran puhuu!. Ne vain keskustelee ja puhuu, tauotta, kuin naiset!. Englantilaiset on kuin naiset.
Mutta siinä samallaha ne nääx vaihtaa ideoita, keskustelee ja "kokoustaa", siinä ne, kuten itse asiaa kuvaavat, "aivomyrskyävät" (brainstorming) eli pallottelevat ideoita keskenään ja täten...luovat uusia ideoita ja ratkaisuja ja kulttuuria ja kulttuuripiirteitä yms. Mutta täällä kun sitä on traditionaalisesti yrittänyt, on saanut lähinnä naurua ja pilkkaa ja silmitöntä raivoa ja vihaa osakseen ja kuulla kuinka "homo jätkä on".

Tähän ja moneen muuhunkin, ruodin syitä tulossa olevassa kirjoituksessani "Suomalaisista" tai jotain vastaavaa, ...en ole vielä lyönyt tuota nimeä lukkoon, mutta valaisen teitä ihan ilmaiseksi siinä, siitä mikä helvetti teitä oikein on vaivannut ja vaivaa, ja mitä tulisi ainakin muuttaa ja tehdä -minimissään.

* * *

Mutta Hankis on nyt taas, jokatapauksessa, ihan oikeilla jäljillä ja tottahan se on, että omalla kielellään voi kaikkein parhaiten ajatella ja kirjoittaa ja ilmaista jne. Englanninkielen käyttö onkin sangen ulkokohtaista / -kultaista ja jää sellaiseksi taustakajoksi ja abstraktiksi hölinäksi, eikä suomalaisten fyysinen kieli edes taivu siihen kovinkaan luontevasti ...vaikka kyseessä olisikin sitten jokin KansainvälisenTasonHintti kuten Haliwuud-Sauli.

Suomalaisten Finglanti jää yleensä aina, ainakin vähän, sellaiseksi "ralli-englanniksi". Kuten olen jostainpäin nettiä lukenut nämä arkaaiset esimerkit, esitän ne nyt itsekkin tässä...

(luetaan / lausutaan siis täsmälleen kuten kirjoitettu!)

"Änd hiör wii häv thiise Snow Leopards"  (And here we have these Snow-Leopards)
"The kaar was nais, pat the road was slippery" (The car was nice, but the road was slippery)


Eli suurimpiirtein juurikin noin^.

On kamalaa, eikö olekkin!?, katsella esim suomalaisten Vasurien eli Media-alan ihmisten säälittävää ja tuskastuttavaa venkurointia ja hikoilua ja kipsissä-oloa ja pingottuneisuutta kun juontavat vaikka niitä "Euroviisuja" !. Tsiisus faking vittu, että se tekee pahaa!, joka kerta!.

"Ääänd..helouu! hau aar juu? hiör is snou!. Aur twelw points gou tuu... Amerikka!"

Jaana Pelkonenkin esim, tsiisus!  ämmä näyttää ensinnäkin ..joltain nahistuneelta mandariinilta ja / tai -kurpitsalta, tosin suht suurilla öögilla varustetulta sellaiselta ja sitten se vielä irvistää / hymyilee kuten orava konsanaan, jolta se muuten myös näyttää!. Kalseahkoa.
Ne näytti, Mikko ja Jaana ..niin kai se oli, siltä kuin heidät olisi uhattu tappaa "jos jokin menee vähänkin pieleen" !.
Ja kävihän siellä se Tangoava-homokin eli Munanpään Jari, pyörähtämässä siinä salmiakki-kuvioisessa "iso-isän villapaidassa" jos oikein / väärin tai oikein-väärin muistan !. *puistatus*

Tiisus vittu hei!! riläx nyt vaan!. Rentoutukaa! ihmisiä nekin vain on siellä Suuressa Maailmassa!. Muistakaa ainakin edes hengittää ! ...suomeksi!.

* * *

Vielä on sanottava! ...että on todella todella tyhmää ja törkeää ja suorastaan käsittämätöntä, alkaa saatana tarjoilla Suomessa! vain Englanniksi!! kursseja. Mitä näillä tyypeillä oikein voi liikkua päässään?! paitsi joku loinen!.
Ikään kuin he toden totta, yrittäisivät ihan piruuttaan tehdä kaikkensa, sabotoidakseen omansa ja omiaan !!. Voiko tuota enää muutoin tulkita!?.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti